Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winnaar ANWB Verkeersplein verkozen door ANWB-medewerkers

Basisschool de Vlieberg in Den Helder

Basisschool de Vlieberg in Den Helder is de winnaar van een extra actie, ANWB-medewerkers hebben hun stem uitgebracht voor een school die een ANWB Verkeersplein verdient. Donderdag 22 september werd het ANWB Verkeersplein feestelijk geopend in het bijzijn van alle leerlingen en Annemarie Gerards, adviescommissielid ANWB Fonds.

Op de foto van links naar rechts: Annemarie Gerards (Adviescommissielid ANWB Fonds), Pieter Kos (Wethouder onderwijs Den Helder) en Simone Tot–van Zandbergen (Directeur school RKBS De Vlieberg). 
Foto: Arnaud Roelofsz

ANWB Verkeersplein

Kinderen zijn extra kwetsbaar in het verkeer. Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, moeten kinderen goed leren fietsen. In de praktijk betekent dat: heel veel meters maken. Om kinderen van groep 1 t/m groep 8 veilig te laten oefenen met verschillende verkeerssituaties, heeft de ANWB een verkeersplein ontwikkeld. Hiermee kunnen zij op school onder begeleiding van hun leerkracht ervaring opdoen. 

Oefenen in veilige omgeving

'De school ligt aan een drukke doorgaande weg en in de wijk fietsen de kinderen grotendeels op de weg', vertelt Simone Zandbergen-Tot, directeur van de Vlieberg. 'Daarom zijn wij super blij dat de kinderen nu in een veilige omgeving kunnen oefenen'!

ANWB Fonds

De actie is een initiatief van het ANWB Fonds. In iedere provincie wordt één schoolplein omgetoverd tot een ANWB Verkeersplein. In totaal hebben bijna 300 scholen uit heel Nederland zich voor deze actie aangemeld en 100.000 mensen hun stem uitgebracht. 

Meer informatie over ANWB Verkeerspleinen