Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winnaar ANWB Verkeersplein Groningen

OBS De Wiekslag in Blijham

De winnaar van de actie ‘een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ in de provincie Groningen is OBS de Wiekslag in Blijham. Vrijdag 11 november werd het ANWB Verkeersplein feestelijk geopend in het bijzijn van alle leerlingen en Marjon Kaper (directeur Vereninging van de ANWB).

Op de foto van links naar rechts: Annet Flim (adjunct-directeur basisschool De Wiekslag) en Marjon Kaper (directeur Vereniging van de ANWB).
Foto: Richard de Jonge

ANWB Verkeersplein

Kinderen zijn extra kwetsbaar in het verkeer. Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, moeten kinderen goed leren fietsen. In de praktijk betekent dat: heel veel meters maken. Om kinderen van groep 1 t/m groep 8 veilig te laten oefenen met verschillende verkeerssituaties, heeft de ANWB een verkeersplein ontwikkeld. Hiermee kunnen zij op school onder begeleiding van hun leerkracht ervaring opdoen. 

Verkeersplein past goed bij verkeerslessen

"Wanneer de kinderen het schoolplein verlaten, is het altijd direct oppassen. Blijham is een dorp met alleen basisonderwijs. Na de basisschool hebben onze leerlingen vaak niet verder gefietst dan het dorp zelf", vertelt Annet Flim, interim directeur bij de school. "Het verkeersplein zetten we in tijdens het buitenspel van de kleuters. Spelenderwijs leren ze het best. Voor de hogere groepen past het goed bij hun wekelijkse verkeerslessen".

ANWB Fonds

De actie is een initiatief van het ANWB Fonds. In iedere provincie wordt één schoolplein omgetoverd tot een ANWB Verkeersplein. In totaal hebben bijna 300 scholen uit heel Nederland zich voor deze actie aangemeld en 100.000 mensen hun stem uitgebracht. 

Meer informatie over ANWB Verkeerspleinen