Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winnaar ANWB Verkeersplein Gelderland

SBO De Vlinderboom in Bemmel

De winnaar van de actie ‘een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ in de provincie Gelderland is SBO de Vlinderboom in Bemmel. Vrijdag 30 september werd het ANWB Verkeersplein feestelijk geopend in het bijzijn van alle leerlingen en Frans Bisschop van de ANWB.

Op de foto van links naar rechts: Nick Hubers (Wethouder), Marieke Knipping (Leerkracht), Simone Wannet (Directeur) en Frans Bisschop (Lid ANWB Adviescommissie).
Foto: Ruben Schipper

ANWB Verkeersplein

Kinderen zijn extra kwetsbaar in het verkeer. Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, moeten kinderen goed leren fietsen. In de praktijk betekent dat: heel veel meters maken. Om kinderen van groep 1 t/m groep 8 veilig te laten oefenen met verschillende verkeerssituaties, heeft de ANWB een verkeersplein ontwikkeld. Hiermee kunnen zij op school onder begeleiding van hun leerkracht ervaring opdoen. 

Mooie kans om ervaring op te doen

"We zijn een school voor speciaal basisonderwijs. Kinderen komen van verschillende omliggende dorpen en steden veelal met het taxivervoer naar school, vertelt Marieke Knipping, leerkracht bij de school. "Juist voor hen is het fijn wanneer ze in een vertrouwde omgeving leren hoe ze veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. Een verkeersplein is daarom erg welkom".

ANWB Fonds

De actie is een initiatief van het ANWB Fonds. In iedere provincie wordt één schoolplein omgetoverd tot een ANWB Verkeersplein. In totaal hebben bijna 300 scholen uit heel Nederland zich voor deze actie aangemeld en 100.000 mensen hun stem uitgebracht. 

Meer informatie over ANWB Verkeerspleinen