Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winnaar ANWB Verkeersplein Flevoland

PCB Het Kompas in Almere

De winnaar van de actie ‘een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ in de provincie Flevoland is PCB Het Kompas in Almere. Woensdag 5 oktober werd het ANWB Verkeersplein feestelijk geopend in het bijzijn van alle leerlingen en Sytse van der Wal van het ANWB Fonds.

Op de foto van links naar rechts: Sytse van der Wal (Lid Adviescommissie ANWB Fonds), Rianne Keijzer (Ouder), Jenny Lucas (Juf) en Evert Woltjes (Stichting Prisma-Almere).
Foto: Arnoud Roelofsz

ANWB Verkeersplein

Kinderen zijn extra kwetsbaar in het verkeer. Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, moeten kinderen goed leren fietsen. In de praktijk betekent dat: heel veel meters maken. Om kinderen van groep 1 t/m groep 8 veilig te laten oefenen met verschillende verkeerssituaties, heeft de ANWB een verkeersplein ontwikkeld. Hiermee kunnen zij op school onder begeleiding van hun leerkracht ervaring opdoen. 

Bewuster deelnemen aan het verkeer

'Alle leerlingen kunnen nu op ons schoolplein spelende wijs meer leren over het verkeer', vertelt Sandra Roozemboom directeur van de school. 'Wij vinden het belangrijk dat we onze leerlingen nog bewuster worden veilig deelnemen aan het verkeer'.

ANWB Fonds

De actie is een initiatief van het ANWB Fonds. In iedere provincie wordt één schoolplein omgetoverd tot een ANWB Verkeersplein. In totaal hebben bijna 300 scholen uit heel Nederland zich voor deze actie aangemeld en 100.000 mensen hun stem uitgebracht. 

Meer informatie over ANWB Verkeerspleinen