Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winnaar Gelderland

Stichting Bio Kinderrevalidatie ontvangt € 10.000

Het ANWB Fonds heeft de aanschaf van een VeloPlus fiets door Stichting Bio Kinderrevalidatie uitgeroepen tot het mooiste maatschappelijke project van de provincie Gelderland.

Foto: Arnoud Roelofsz

Elektrische rolstoelfiets voor gehandicapte kinderen

Stichting Bio Kinderrevalidatie maakt vakanties mogelijk voor gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind. Op ons volledig aangepaste vakantiepark kunnen zij tegen een betaalbare prijs genieten van een heerlijke vakantie samen. Als geen ander weten wij hoe zwaar de zorg is voor een kind met een beperking en hoe belangrijk het voor deze gezinnen is om met elkaar te kunnen ontspannen in een veilige omgeving.

Het onderhoud en de aanschaf van de aangepaste faciliteiten en noodzakelijke hulpmiddelen maken een aangepaste vakantie enorm kostbaar. Dankzij giften en donaties kunnen wij deze vakanties tegen een betaalbare prijs aanbieden.

Een van de hulpmiddelen die wij aanbieden is een rolstoelfiets. Hiermee kunnen de gezinnen met hun zoon of dochter in de rolstoel de mooie omgeving van Arnhem verkennen. De VeloPlus rolstoelfiets is speciaal geschikt voor rolstoelgebruikers die in hun eigen rolstoel blijven zitten tijdens het fietsen. De handige, kantelbare oprijplaat maakt het mogelijk de rolstoel eenvoudig op de rolstoelfiets te krijgen.