Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winnaar Flevoland

Stichting Bultparkcomité ontvangt € 10.000

Het ANWB Fonds heeft de aanleg van een route voor slechtzienden en blinden in Bultpark Lelystad uitgeroepen tot het mooiste maatschappelijke project van de provincie Flevoland.

Foto: Arnoud Roelofsz

Route voor slechtzienden en blinden in Bultpark Lelystad

Stichting Bultparkcomité is een stichting die samen met dertig vrijwilligers het Bultpark in Lelystad aantrekkelijker maakt voor de bewoners rondom het park (er grenzen vijf woonwijken en zes scholen aan het park) en de steeds grotere aantallen bezoekers van verder weg.

We zouden graag twee onderdelen van het park toegankelijk maken voor slechtziende en blinde mensen. Ten eerste de Zintuigentuin met vier bakken: de Lief- en Leed bak (Je leven in planten), zo voelt groen, zo proeft groen en zo ruikt groen. Ten tweede de Pluktuin, waar liefhebbers kruiden en bloemen mogen plukken en waar geur, voelen en ruiken ook een belangrijke rol spelen. Aspecten die ook voor mensen met een visuele beperking de moeite waard zijn.

De aanleg van een route voor blinde en slechtziende mensen door het Bultpark Groenproject is een project dat onze financiële mogelijkheden ver te boven gaat.