Naar artikel

Slim energiecontract

Gemiddeld voordeliger en bespaar extra tijdens de uren dat stroom het groenst en goedkoopst is.

Bereken je maandbedrag 

Slim energiecontract van de ANWB

Bespaar extra door je verbruik te plannen als stroom het groenst én goedkoopst is

De ANWB levert je energie tegen inkoopprijs. Dus wij rekenen niet, zoals de bekende energiebedrijven doen, winstmarges op de kilowattuur stroom en kuub gas die je verbruikt. Zo ben je gemiddeld voordeliger uit. Stem je je verbruik ook nog eens af op de uren dat stroom het groenst én goedkoopst is, bespaar je zelfs extra.

Profiteer van energie tegen de inkoopprijs

De ANWB rekent geen (winst)marges bovenop de inkoopprijs van de kWh stroom of m3 gas die jij gebruikt. Een dynamisch tarief. Hiermee ben je gemiddeld over de jaren het goedkoopst uit.

Bespaar extra: draai een was als stroom het goedkoopst is

Plan je je verbruik als stroom het goedkoopst is, dan bespaar je extra. De prijs wisselt namelijk per uur. Profiteer hiervan met je grootverbruikers als de wasmachine, vaatwasser en wasdroger.

Benut écht duurzame stroom

De stroomprijs is een kwestie van vraag en aanbod. Het mooie: hij ligt juist het laagst als er volop zon- of windstroom wordt opgewekt. We hebben dan een overvloed aan elektriciteit op het Nederlandse net. Plan juist dan je (vaat)wasjes en droger, bespaar geld én benut echt duurzame stroom.

Voorkom onnodig gasverbruik

De inkoopprijs van gas verschilt niet per uur, maar per dag. Wél laten we in de app je verbruik en kosten in elk uur op de dag zien. Zo zie je hoeveel je mogelijk kan besparen door de verwarming op tijd een graadje lager te zetten of wat korter en minder heet te douchen.

Bespaar gemiddeld ruim 160 euro per jaar

Stem je je grote stroomverbruikers af op de groenste en goedkoopste uren, dan kun je gemiddeld ruim 160 euro per jaar besparen. Vergeleken met een vast tarief. Maak je geen zorgen: ook als je energie blijft verbruiken zoals je dat nu ook doet, blijf je gemiddeld voordeliger uit. Je kunt gewoon je lampen aanzetten als het donker wordt en televisie kijken wanneer je wil.

Wat wordt jouw maandbedrag?

Vul je gegevens in en zie direct wat jouw maandbedrag wordt.


Lees meer over besparen met een dynamisch energiecontract

Veelgestelde vragen ANWB Energie

Lees hier alle veelgestelde vragen over ANWB Energie

Alles over energie 
Actuele informatie over vaste en variabele energiecontracten, opbouw van energietarieven voor stroom en gas, en meer over energie.