Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Teruggave borg

Vraag gesteld door wilmeer op 26 augustus 2018

Vanwege een spoedeisende operatie hebben wij een overnachting op een bij uw organisatie aangesloten camping moeten annuleren. De betaling was vooraf al gedaan. Bij het factuurbedrag was ingesloten een bedrag voor de borg van een toegangspas, die wij na afloop weer terug zouden krijgen. Pas nooit gekregen dus ook niet kunnen inleveren..... ook de verblijfsbelasting en toeristenbelasting worden niet terug gestort. Mag de camping deze bedragen in hun eigen zak steken?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een verblijf geboekt op een camping. U heeft dit verblijf moeten annuleren. U vraagt of u bepaalde kosten nog terug mag verwachten.

Als u een hotel boekt kunt u alleen kosteloos annuleren als dit in de voorwaarden is opgenomen. Vaak wordt een bepaald percentage berekend.

Heeft u een annuleringsverzekering, dan kunt u daar deze annuleringskosten indienen. De annuleringsverzekering vergoed in bepaalde gevallen deze kosten.

De borg van de pas en de toeristenbelasting heeft u niet gebruikt. Deze kunt u terugvragen. De grondslag van de toeristen/verblijfsbelasting is dat u verblijft in deze bepaalde Gemeente. Is dat niet gebeurd, dan hoeft u ook geen belasting te betalen.