Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tol achteraf betalen voor Italie op website www.pedemontana.com

Vraag gesteld door Ruud en Mazda CX5 op 28 mei 2018

Op 18-5-2018 reed ik van het Gardameer richting Zwitserland en heb ik bij het tol portaal bij Como tol (2,30 of 3,20) betaald. Mijn navigatie dirigeerde mij Como centrum in en daarna weer naar de snelweg. Te laat zag ik dat ik door een TELEPASS portaal reed die naast de tolweg ligt. Ik ben direct erna gestopt en naar het tolweg loket gelopen om de tol te betalen. Ik werd echter verwezen naar de website PEDEMONTANA.com om daar binnen 15 dagen de tol te betalen. Thuis aangekomen heb ik via de website mij geregistreerd en mijn kenteken ingegeven. Ik zag dat ik 2,29 euro tol moest betalen. Ik wil dat graag doen, maar kan mijn creditcard niet toevoegen en ik zie ook geen bankgegevens om de tol op te betalen. Ik hoop dat u een oplossing kunt aandragen.

Antwoord van Cathy

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

Wie in Italië de tol niet heeft betaald, kan hiervoor achteraf ook in Nederland nog een rekening, aangevuld met een boete, thuisgestuurd krijgen. Soms maanden later. Veelal wordt deze geïnd door het European Municipality Outsourcing (EMO), een afdeling van Nivi Credit. Dit is een incassobureau ingeschakeld door de Italiaanse overheid. De verjaringstermijn van de schuld is tien jaar. De rekening kan betaald worden via de website emo.nivi.it. Daar kan eventueel ook bezwaar worden aangetekend. Bezwaar maken kan ook met een modelbrief van de ANWB. Die is hier te vinden: anwb.nl/juridisch-advies/op-vakantie/met-de-auto-op-reis.

 


***

 

 

 

Reactie van Ruud en Mazda CX5:

 

 

Beste Expert, het antwoord is niet het antwoord op mijn vraag.

De vraag gaat niet om een herinnering te betalen maar om via de website www.pedemontana.com je te registreren en de tol te betalen om zo de herinnering met eventuele boetes enzo te voorkomen.

Het is gisteren uiteindelijk gelukt om mijn creditcard te registreren bij mijn account op hun website. Na registratie wordt dan 1 cent gereserveerd voor AUTOSTRADA PEDEMONTANA. Wil ik dan de tol gaan betalen via hun website dan komt de melding dat het niet is gelukt en dat ik het service center moet bellen.

Ik heb eerst met mijn bank contact opgenomen en die bevestigde dat alles van mijn kant correct was ingevoerd en dat ik met pedemontana contact moet opnemen. Dit heb ik zojuist gedaan, Italiaans keuze menu zonder dat je een taal kan aangeven. Uiteindelijk een gebrekkig Italiaans sprekende man aan de lijn die mij vertelt dat er alleen via de website kan worden betaald.
Ook vertelde hij dat een email gestuurd kan worden naar pedaggi@pedemontana.com. Het antwoord hierop moet ik nog krijgen.
Ik zou het op prijs stellen dat u met Italie in contact komt om de problemen met tol betaling via de website van pedemontana.com op te lossen. Met in ieder geval een optie om een taal te kunnen kiezen en met een goede vertaling en bij contact ook een email adres om hulp te kunnen vragen.

 


***

 

 

 

Reactie van Edwin Scenic:

 

 

Ik heb hetzelfde probleem als Ruud, mijn creditcard wordt niet geregistreerd en over 5 dagen verloopt mijn betaling termijn van 15 dagen. dit gaat mij dus 1,70 plus een boete van 85 euro opleveren.
Veel nederlanders zullen de komende maanden de (nieuwe) pedemontana route nemen van Zwitserland richting como (80 eurocent heenreis) en zullen de probleemgevallen met pedemontana gaan toenemen.
Heeft de ANWB al actie ondernomen Sinds de melding van Ruud en is er meer info over.

Ben benieuwd of Ruud al iets vernomen heeft, alle info is welkom.

Met vriendelijke groet,

Edwin.

 


***

 

 

 

Reactie van Ruud en Mazda CX5:

 

 

Uiteindelijk heb ik antwoord gekregen vanuit Italie. Daarin werd vermeld dat ik alsnog, zonder boete, het tolgeld kon overmaken. ANWB onderneem actie om deze omslachtige manier op te lossen.