Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verbod inrijden camper 》3.5 ton

Vraag gesteld door Peter Rossum op 24 april 2018

In Frankrijk is een rond verkeersbord wit vlak met rode rand, waarin gescheven staat 3.5 ton (algemeen verbod met een voertuig zwaarder dan 3.5 ton de weg in te rijden). Ook bestaat een rond wit bord met rode rand waarin een afbeelding van een vrachtauto staat weergegeven, met een rechthoekig wit bord met opschrift: 3.5 ton. VRAAG: Mag met een camper zwaarder dan 3.5 ton deze weg wel ingereden worden?

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt een camper en vraagt zich af of u een bepaalde weg in mag rijden In Frankrijk waar een verbodsbord staat (rond bord met rode rand waarin geschreven staat dat voertuigen zwaarder dan 3.5 de weg niet mogen inrijden).

Een dergelijk bord betekent dat betreffende weg gesloten is voor voertuigen en/of samenstellingen van voertuigen waarvan de totaalmassa hoger is dan op het aangegeven bord. Onder voertuig wordt ook een camper verstaan.

Als uw camper dus meer dan 3.5 ton weegt mag u die weg niet in.

Meer informatie over verkeersregels in Frankrijk vindt u op onze website.***

Reactie van Peter Rossum:

Ik krijg geen antwoord op mijn vraag!
Wel een antwoord op een deel van de vraag waarop ik zelf het nu ontvangen antwoord al had aangegeven.
Mijn specifieke vraag gaat over het tweede deel, geschreven:
Wit rond bord met rode rand waarin een afbeelding van een vrachtauto staat aangegeven, en onder dit bord staat op een rechthoekig wit bord: 3,5 ton. Mag ik dit bord met mijn camper van />3.5 ton voorbijrijden? groetend Peter