Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ik heb per ongeluk een reis geboekt

Vraag gesteld door Een ANWB-lid op 18 juni 2022

Vorig jaar zijn wij twee weken met Corendon naar Turkije geweest. Nu kreeg ik onlangs een aanbieding voor de zelfde accomodatie. Maar dan met 50 procent korting. Ik was nieuwsgierig en ging de aanbieding bekijken. Ik vulde de gegevens van mijn gezin en om zo de prijs te bepalen. En als laatste de vertrekdatum van 2 mei.
Dezelfde dag (15 februari) is mijn telefoon in het toilet gevallen en na 2 dagen drogen kon ik hem pas weer gebruiken. Toen bleek dat Corendon een bevestiging gestuurd had, voor vertrek op 19 februari. Blijkbaar had ik geboekt maar dat was niet de bedoeling. Ze willen alleen omboeken naar een andere datum maar niet annuleren. We zijn al 5 jaar klant bij Corendon. Heeft u advies wat wij nog kunnen doen?

Antwoord van Susanne

Antwoord van Susanne

ANWB Expert

Het komt vaker voor dat mensen een reisovereenkomst sluiten, terwijl dit niet de bedoeling is. Uit de praktijk blijkt dat dit in deze gevallen vooral ligt aan de hoeveelheid gegevens die worden ingevuld en de bevestiging hiervan. Wanneer alle benodigde gegevens zijn ingevoerd, dan mag de reisorganisatie er namelijk vanuit gaan dat u heeft geboekt. Wordt dit vervolgens bevestigd, dan komt er een overeenkomst tot stand.

Meer informatie over tips voor het boeken van een reis.

Annuleren
Op de reserveringsbevestiging wordt aangegeven welke voorwaarden van toepassing zijn: de ANVR-Reisvoorwaarden. In artikel 12 staat opgenomen dat als een overeenkomst wordt geannuleerd, de reisorganisator de reiziger naast eventueel verschuldigde reserveringskosten standaard annuleringskosten in rekening kan brengen.

U kunt proberen uw situatie uiteen te zetten en dit door middel van een aangetekende brief aan Corendon kenbaar te maken en hiermee te verzoeken om coulance. U kunt ook aangeven dat u een klacht heeft over de werking van het systeem – nu u in ieder geval een andere vertrekdatum had aangegeven. Mocht dit niet tot een oplossing leiden, dan kunt u overwegen het geschil voor te leggen aan de Geschillencommissie Reizen.