Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

lawaaioverlast camping bouwwerkzaamheden

Vraag gesteld door Silvia de Sain op 24 juli 2018

De buren van de camping (dus niet de camping zelf) zijn bezig met grote bouwerkzaamheden (graafmachines) wat een groot deel van de dag gepaard gaat met veel lawaai. De camping kan ons geen alternatief aanbieden en zegt niets voor ons te kunnen doen. Bij de boeking stond niets van bouwwerkzaamheden vermeld. Wij hebben de vakantie geboekt via de ANWB en hebben een reis- en annuleringsverzekering bij de ANWB. Wat te doen? Ons reserveringsnummer is 4962454

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft via de ANWB een camping geboekt via de ANWB. Nu blijkt er overlast te zijn als gevolg van een verbouwing bij uw buren. De campingeigenaar kan geen oplossing bieden.

Ik heb voor u contact opgenomen met de afdeling waar de camping is geboekt. Deze afdeling maakt de reservering mogelijk en is verantwoordelijk voor de reservering zelf. De reservering is hier echter niet het probleem. Voor klachten over de camping is de campingeigenaar verantwoordelijk.

De campingeigenaar is in dit geval uw aanspreekpunt. Hier heeft u geboekt. Het is belangrijk dat u kunt aantonen dat u uw klacht bij de camping zelf heeft aangegeven zodat er gekeken kan worden of er een oplossing mogelijk is.

U mag van de campingeigenaar verwachten dat deze in ieder geval actie onderneemt op het moment dat er sprake is van overlast. Misschien kan er op zijn minst een afspraak worden gemaakt over de tijden waarbinnen er gewerkt kan worden om zo de overlast te beperken. Mogelijk is er ook een andere plaats beschikbaar.

Komt u er niet uit met de campingeigenaar, dan kunt u bij thuiskomst een klacht indienen en eventueel uw zaak voorleggen aan de Geschillencommissie Recreatie.

Het lastige is natuurlijk dat dit allemaal achteraf is. Daar heeft u nu natuurlijk nu niet een rustigere vakantie door. Het is dan ook zaak om nu naar een (praktische) oplossing te kijken met de campingeigenaar zelf. Is er op deze camping geen mogelijkheid om dit op te lossen, dan kun u ook kijken of u de resterende tijd ergens anders heen kunt. Het is wel zaak om dat met de campingeigenaar af te stemmen. U zou dan de door u betaald huur terug moeten vragen van de campingeigenaar.

Meer informatie over uw rechten op de camping vindt u op onze website.