Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

betalen tol Portugal

Vraag gesteld door alewijn op 1 mei 2017

Er blijken verschillende manieren te zijn om tol te betalen in Portugal. De meest simpele manier lijkt mij EASYTOLL. Je registreert bij de grens met een koppeling aan je creditkaart. Wat ik echter niet uit de gebruiksaanwijzingen kan opmaken is waar deze methode geldt. Voor de aangegeven wegen is het alleen mogelijk om met EASYTOLL automatisch te betalen, prima. Mijn vraag is werkt dit ook op de overige tolwegen of moet ik dan weer andere middelen gebruiken zoals Prepaid cards etc. ?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een vraag over het betalen van tol in Portugal. U vraagt zich af of het betalen van tol middels Easytoll in geheel Portugal mogelijk is.

Op een aantal snelwegen (zonder tolpoorten) kan de tol uitsluitend elektronisch betaald worden. De trajecten worden aangekondigd met de aanduiding Electronic toll only of Portagem electronica bij de oprit. Er zijn verschillende betaalmogelijkheden.

Wie geen tol betaalt via een van de elektronische mogelijkheden, riskeert een boete (€ 25-125). Deze wordt gestuurd naar het thuisadres.

Eén van de mogelijkheden om elektronisch tol te betalen in Portugal is via Easytoll. Easytoll kan op alle snelwegen in Portugal gebruikt worden waar elektronisch betalen tot de mogelijkheden behoort. Zie voor meer informatie:  tol in Portugal 

Informatie waar u met Easytoll de tol kunt betalen is te vinden op portugaltolls.com. Plattegronden met de tolwegen zijn te vinden onder het kopje 'Location'.


***

 

 

Reactie van Johan E:

 

 

De EasyToll registratie is ALLEEN geldig op die wegen waar elektronische tolheffing is. Op wegen waar je een kaartje moet trekken geldt die registratie niet en moet je dus gewoon een kaartje pakken en betalen. Alternatief is de aanschaf van een Via Verde transponder. Die is bij beide soorten tolwegen geldig.