Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Milieuzone in Barcelona

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 30 maart 2023

Ik ga van het zomer op vakantie in Spanje en nu heb ik dagje met zoon een rondleiding geboekt bij het Spotify stadion Camp Nou van Barcelona. Nu verblijven wij onze vakantie in de buurt van Lloret de mar en wil ik met de auto naar Barcelona, gaan. Nu lees ik iets over een Milieusticker di nodig zou zijn. Kunt u mij vertellen wat voor sticker ik moet hebben en waar ik deze kan kopen? Verder is parkeren daar ook niet al te makkelijk lees ik. Heeft u daar nog tips over..?
 

Antwoord van Susanne

Antwoord van Susanne

ANWB Expert

U gaat aankomende zomer een dag naar Barcelona, voor een bezoek aan het voetbalstadion Camp Nou van FC Barcelona. U heeft gelezen dat er een milieusticker nodig is voor een bezoek aan Barcelona en u vraagt zich af wat voor sticker u dient te hebben en waar u deze kunt kopen. Daarnaast wilt u tips voor het parkeren in Barcelona.
 

Permanente milieuzone

In Barcelona geldt een permanente milieuzone, welke van kracht is van maandag tot en met vrijdag van 07.00 – 20.00 uur. Deze milieuzone is alleen geldig voor Spaanse voertuigen met een geldige milieusticker of voertuigen met een langetermijn- of dagvergunning.

Dagvergunning

U kunt voor uw bezoek aan Barcelona een dagvergunning aanvragen. Deze dagvergunning is één dag geldig (maximaal tien dagen per jaar). Een dagvergunning vraagt u aan bij Àrea Metropolitana de Barcelona (informatie in het Engels) . Aanvragen voor de volgende dag kan tot 23.59 uur.

Op de website van FC Barcelona staat dat u gratis kunt parkeren tijdens de Spotify Camp Nou Experience openingsdagen. Tijdens wedstrijddagen kunt u daar parkeren tot vier uur voor aanvang van de wedstrijd.

Meer informatie over milieuzones in Spanje vindt u op onze website.