Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Milieusticker gehuurde auto

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 31 maart 2023

In juli gaan we op vakantie naar Spanje met een huurauto, die we in Nederland huren. Ik heb begrepen dat een Franse (of Duitse) milieusticker ook geldig is in Spanje. Klopt dat?
Om een Franse milieusticker te kunnen bestellen, heb ik het kenteken en de meldcode nodig. Het is momenteel nog onbekend wat het kenteken van de auto is. Dat blijkt pas 2-3 dagen voor vertrek mogelijk te zijn en is direct het probleem bij het bestellen van de milieusticker.
Heeft u een advies voor me? Wat kan ik nu het beste doen? Of is er geen oplossing mogelijk?

Antwoord van Susanne

Antwoord van Susanne

ANWB Expert

In juli gaat u met een in Nederland gehuurde auto op vakantie naar Spanje. U heeft begrepen dat een Franse of Duitse milieusticker ook geldig is in Spanje en wilt weten of dit juist is. U heeft echter pas kort voor vertrek uw kentekengegevens van de huurauto, daardoor heeft u de milieusticker niet op tijd binnen. U wilt graag weten wat u het beste kunt doen.

Milieustickers

Een Deense, Duitse, Franse of Oostenrijkse milieusticker is ook geldig in Spanje. Op deze site is te zien welke buitenlandse stickers met welke Spaanse overeenstemmen. Let op: in Barcelona worden de buitenlandse milieustickers niet erkend. Mocht u een bezoek brengen aan Barcelona, dan kunt u beter een langetermijn- of dagvergunning aanvragen. Op onze website Reisvoorbereiding | Milieuzones vindt u meer informatie hierover.

Andere mogelijkheid

Een andere mogelijkheid is dat zodra u de gegevens van uw huurauto heeft ontvangen, u direct de Franse milieusticker besteld. U kunt de factuur tijdelijk gebruiken. Op de factuur staat een afbeelding van de milieusticker die is besteld. U kunt deze afbeelding gebruiken tot de sticker per post is bezorgd. Plaats de afbeelding van de sticker zichtbaar achter de voorruit en neem ook de factuur mee, voor het geval u een controle krijgt.

Advies

Ik adviseer u om sowieso even contact op te nemen met uw autoverhuurder. Wanneer uw huurauto al eerder in Frankrijk is geweest, zou deze wellicht al voorzien kunnen zijn van een milieusticker. Check daarnaast altijd goed bij de autoverhuurmaatschappij of u met uw huurauto naar het buitenland mag rijden en wat de voorwaarden zijn van de autohuur. Meer informatie vindt u op onze website bij auto huren.