Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Italiaans markeringsbord in Spanje

Vraag gesteld door J. de Klerk op 20 april 2023

Ik ben in het bezit van een Italiaans gevarenbord , die ik achter op de fietsendrager doe voor het achteropkomende verkeer. Nu ga ik volgende week naar Spanje, daar hebben ze een gevarenbord met 3 strepen ipv 4 strepen. Mag ik het Italiaanse bord in Spanje gebruiken ? Ik hoor graag van u.

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U wilt weten of u het markeringsbord voor Italië dat u achter op de fietsendrager bevestigt, ook in Spanje kunt gebruiken.

Nee, dat is niet raadzaam. Het markeringsbord in Spanje is namelijk net iets anders. Het markeringsbord voor Italië heeft 5 rode diagonale strepen en die voor Spanje heeft 3 diagonale strepen.

Het markeringsbord dat u in de ANWB winkel kunt kopen, is aan twee kanten bedrukt. De ene kant is voor Spanje en de andere kant voor Italië. Mocht u dit markeringsbord niet hebben, dan is het raadzaam deze of een afzonderlijk markeringsbord voor Spanje aan te schaffen.

Voor meer informatie over de verkeersregels in Italië (Reisvoorbereiding Italië| ANWB) en Spanje (Reisvoorbereiding Spanje| ANWB), verwijs ik u graag naar onze website.