Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Is de Franse milieusticker verplicht?

Vraag gesteld door J. Bouhuys op 9 juni 2023

MILEU STICKER FRANKRIJK IS DAT VERPLICHT.
VOOR EEN TOYOTA CHR
 

Antwoord van Susanne

Antwoord van Susanne

ANWB Expert

U wilt weten of de Franse milieusticker voor een Toyota CHR verplicht is.

Strikt genomen is de Franse milieusticker niet overal waar u rijdt verplicht. De milieusticker is alleen verplicht wanneer u ergens rijdt waar een actieve milieuzone is. Zo zijn er in Frankrijk permanente milieuzones, maar ook tijdelijke milieuzones. Een tijdelijke milieuzone kan ingesteld worden wanneer de luchtvervuiling bijvoorbeeld erg hoog is en deze langdurig aanhoudt. Dit wordt dan vaak een aantal dagen van te voren aangekondigd op onder meer matrixborden, maar ook in de Franse media.

De Franse overheid kan tijdelijke milieuzones onverwacht aankondigen en de kans is groot dat u tijdens uw reis door een milieuzone rijdt in Frankrijk. Wij adviseren reizigers dan ook om een Franse milieusticker aan te schaffen. Voor de prijs van € 4,76 hoeft u het namelijk niet te laten en op die manier riskeert u geen boete of rijverbod voor het voertuig.

U kunt de Franse milieusticker bestellen via de website van de Franse overheid. Een tip, klik rechtsboven op de Franse website voor een vertaling naar het Engels. Meer informatie over de Franse milieusticker en over het aanvragen hiervan kunt u vinden op onze website bij Milieuzones in Frankrijk.