Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Go-Box milieuklasse

Vraag gesteld door LMC663 op 14 februari 2018

Als ik het goed begrijp moeten wij voor een camper boven de 3500kg een go-box aanvragen voor Oostenrijk en moeten wij de milieuklasse aantonen. Hoe kan ik een print maken van de RDW site zodat men dit alles ook kan geloven. Zie nl. erg veel mensen die boetes hebben gekregen en dat is iets waar wij niet op zitten te wachten, of zijn er andere methodes?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een vraag over de GO-Box en de indeling van milieuklasse.

GO-Box: campers zwaarder dan 3500 kg
Motorvoertuigen (of campers) zwaarder dan 3500 kg (te vinden op het kenteken) moeten op de snelwegen uitgerust zijn met een zogenaamde GO-box. Het gewone tolvignet is niet geldig voor deze gewichtsklasse. De gewichtsgrens heeft alleen betrekking op het trekkend voertuig, niet op een eventuele caravan of aanhangwagen. Met de GO-box wordt op de snelweg automatisch tol betaald per gereden kilometer.

EURO-emmissieklasse
De hoogte van de tol is afhankelijk van de EURO-emissieklasse van het voertuig, het aantal assen en het aantal gereden kilometers. Vanaf EURO IV geldt dat een bewijs voor de emissieklasse aan de Asfinag moet worden overgelegd. Meer informatie op go-maut.at.

Verklaring EURO-emissieklasse
U zou een Verklaring Typegoedkeuringsgegevens bij VWE kunnen aanschaffen. Deze wordt in nagenoeg door alle landen erkend en kunt ook in de gewenste taal bestellen.

Meer informatie over tol in Oostenrijk vindt u op onze website.***

Reactie van LMC663:

Het blijkt dat bij het verkrijgen van een nieiw kenteken na het opwaarderen de mileuklasse op het kenteken kaartje staat.