Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Visum Amerika en Canada

Vraag gesteld door op 9 augustus 2022

In april '23 willen mijn man en ik onze zoon
3 weken bezoeken die stage loopt in Burlington, Vermont , USA. We zouden dan ook Canada, Montreal willen bezoeken. Kan dit met hetzelfde Esta-formulier als dat we nodig hebben voor Amerika? En zo ja, hoe lang van tevoren moeten we dit invullen?
 

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert


Volgend jaar april bent u voornemens om uw zoon, die in de VS verblijft voor stage, te bezoeken. U wilt dan ook naar Canada en u wilt weten of dit met hetzelfde Esta-formulier kan, dat u ook nodig heeft voor de VS. Daarnaast vraagt u zich af hoe ver van tevoren u dit aan moet vragen. 

De volgende informatie is ons bekend:

ESTA

  • Reizigers die onder het Visa Waver Program naar de VS reizen moeten zich uiterlijk 72 uur voor aankomst in de VS registreren. De aanvraag van deze elektronische reisvergunning (ESTA) bestaat uit het invullen van een vragenlijst via deze site. De registratie is 2 jaar geldig en kost circa USD 15.
  • Het is mogelijk om met de ESTA, binnen de 90 dagen, vrij te reizen tussen de Verenigde Staten, Canada (alleen via land of over zee), Mexico en Caribische eilanden. Reizigers die via de lucht van de Verenigde Staten naar Canada reizen, moeten een Electronic Travel Authorization (eTA) aanvragen. Zie hier.

In onze landeninformatie vindt u uitgebreide informatie over reisdocumenten voor de Verenigde Staten en CanadaOmdat het nog even duurt voordat u op reis gaat, is het raadzaam om de informatie op juistheid te controleren kort voor vertrek.