Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vaccinatieplicht Frankrijk?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 31 mei 2022

ik heb de vakantie geboekt in frankrijk en nou hoor ik dat in frankrijk verplicht is om boostervaccinatie te hebben klopt dat?

Antwoord van Mandy

Antwoord van Mandy

ANWB Expert

U vraagt zich af of een boostervaccinatie verplicht is voor uw vakantie in Frankrijk. Dit is niet het geval. Om het land in te reizen, heeft u mogelijk wel een boostervaccinatie nodig om uw vaccinatiebewijs te heractiveren, wanneer de geldigheid hiervan is verlopen. Een alternatief is om Frankrijk met een negatief testbewijs in te reizen. Dit licht ik in onderstaand antwoord verder toe.

Huidige coronamaatregelen in Frankrijk
Op het moment van schrijven heeft u alleen een geldig coronabewijs nodig om Frankrijk in te reizen. Dit mag één van de volgende bewijzen zijn:

  • Vaccinatiebewijs: geldig vanaf 28 dagen na eerste dosis Janssen; of 7 dagen na tweede dosis Pfizer, Moderna, AstraZeneca; of 7 dagen na één vaccinatie plus herstel. Het vaccinatiebewijs blijft maximaal 270 dagen geldig. Ben je jonger dan 18 of heb je een boostervaccinatie? Dan blijft je vaccinatiebewijs onbeperkt geldig.
  • Herstelbewijs: geldig vanaf 11 tot maximaal 180 dagen na positieve PCR-test;
  • Negatief testbewijs: geldig zijn een PCR-test van maximaal 72 uur oud, of een antigeentest van maximaal 48 uur oud.

Controleer voor vertrek goed of uw coronabewijs aan deze vereisten voldoet.

Houd de situatie in de gaten
Eenmaal in Frankrijk wordt er geen coronabewijs gevraagd bij faciliteiten zoals toeristische accommodaties, restaurants en musea. Een boostervaccinatie is dus ook niet verplicht voor een verblijf in Frankrijk.

Wel raad ik u aan om kort voor vertrek de ANWB Reiswijzer en het reisadvies van Nederland Wereldwijd te checken. De maatregelen kunnen namelijk altijd weer wijzigen. Zo weet u zeker dat u aan alle vereisten voldoet.