Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Milieusticker verplicht in heel Frankrijk?

Vraag gesteld door H. Jansen op 24 juni 2022

Ik rijd een 1 jaar oude Kia Niro hybride.
Is het voor alle auto’s verplicht een milieu sticker te hebben in Heel Frankrijk?

Antwoord van Mandy

Antwoord van Mandy

ANWB Expert


U vraagt zich af of het voor alle auto’s verplicht is om een milieusticker te hebben in Frankrijk. Zelf rijdt u een 1 jaar oude Kia Niro hybride. Voor de meeste auto’s is dit het geval, zo ook voor uw 1 jaar oude Kia Niro hybride. 

Waar en voor welke auto’s is een milieusticker verplicht?

Alle departementen en grote steden kunnen een (permanente of tijdelijke) milieuzone instellen. Deze zones mag u alleen in met een geldige milieusticker.

Er zijn stickers in zes categorieën: 0 (groen), 1 (paars), 2 (geel), 3 (oranje), 4 (rood) en 5 (grijs). De categorie wordt bepaald door het type voertuig (auto, motor, bromfiets, enzovoort), de mate van CO2-uitstoot (Euronorm) en de leeftijd van het voertuig.

Soms komen oudere voertuigen niet in aanmerking voor een milieusticker. Zij komen de milieuzones niet in. Ook dienstvoertuigen zoals brandweerwagens, politiewagens en ziekenwagens hebben geen milieusticker nodig.

Hoe schaf ik een milieusticker aan?

U kunt een milieusticker aanschaffen op deze website van de Franse overheid. In onze reisvoorbereidingsinformatie vindt u een stappenplan inclusief vertaling van het bestelformulier voor het plaatsen van uw bestelling. Wanneer u twijfelt of u een milieusticker nodig heeft op uw vakantiebestemming, raad ik u aan één te bestellen. Voor de prijs van € 4,51 (inclusief verzendkosten) hoeft u het niet te laten. U komt zo niet voor verrassingen te staan.

Meer informatie

U vindt alles over milieuzones in Frankrijk in onze reisvoorbereidingsinformatie.