Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Met de auto van de Verenigde Staten naar Canada

Vraag gesteld door op 11 juli 2022

Wat heb ik nodig om vanuit VS naar Canada te rijden over de weg en vanuit Canada terug te vliegen. We vliegen eerst op VS. Daarvoor heb ik ESTA aangevraagd. Daarna rijden we door de VS en willen we de grens met Canada oversteken. En vanuit Canada weer terug vliegen naar Nederland. Hebben we dan een eTA nodig? En de ArriveCan nodig (soort van corona-app)? Of kunnen we al onze documenten ook meenemen op papier?
 

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U vliegt naar de Verenigde Staten en gaat daarna met de auto naar Canada. U wilt weten of u een eTA nodig heeft en heeft een vraag over de ArriveCAN.

eTA

U heeft in dat geval geen eTA nodig. Deze vraag is eerder gesteld op het ANWB Expert platform. Graag verwijs ik u naar ons antwoord: Met de auto van Amerika naar Canada

Tevens vindt u deze informatie op onze landeninformatie over Canada.

ArriveCAN

Verder vraagt u zich af of u een ArriveCan nodig heeft. Wij geven in de ANWB Reiswijzer informatie over de coronamaatregelen in de populaire Europese vakantielanden. Voor andere landen kunt u hierover informatie vinden op de website van rijksoverheid (Nederland Wereldwijd) onder het kopje ‘coronavirus’.

Daar kunt u lezen dat u niet met uw digitale coronabewijs in de CoronaCheck-app (het digitale coronabewijs – DCC) Canada inreizen. Dit is alleen geldig binnen de EU en het Schengengebied, en in andere landen die dit bewijs hebben erkend. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs dus uitprinten en op papier meenemen.

Verder is het verplicht het ArriveCAN-systeem te gebruiken, waar u uw reisinformatie invoert vóór en na uw binnenkomst in Canada. U kunt de app downloaden op uw mobiele telefoon of gebruik maken van de website. U moet binnen 72 uur voor aankomst in Canada contact-, reis- en vaccinatie-informatie in het ArriveCAN-systeem indienen.