Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Coronamaatregelen Jordanië

Vraag gesteld door op 12 juli 2022

In de maand augustus gaan wij op vakantie naar Jordanië met onze 2 kinderen van 2 jaar en 8 jaar oud. Onze kinderen zijn niet gevaccineerd en onze vaccinatie verloopt op 12 augustus, maw; wij zijn dus allemaal niet gevaccineerd. Nu schijnt dit in Jordanië geen probleem meer te zijn maar er is werkelijk niemand die ons hier uitsluitsel over kan geven. We hebben onze eigen overheid en de Jordaanse overheid voor benaderd maar niks is sluitend. Ook Transavia kan ons geen info geven.
Wat zijn nu eigenlijk de daadwerkelijke maatregelen in dit land? En wat zijn de regels voor onze kinderen qua vaccinatie?

De QR code vanuit Jordanië kunnen we wel aanvragen zonder vaccinatiebewijs en ook onze zorgverzekering heeft al een Engelse verklaring voor ons opgesteld, dus dat is in orde.

Ik hoor graag of jullie wel meer informatie kunnen verschaffen.

Antwoord van Mandy

Antwoord van Mandy

ANWB Expert


In augustus gaat u op reis naar Jordanië met uw gezin. Uw kinderen (2 en 8 jaar) zijn niet gevaccineerd. U bent zelf wel gevaccineerd, maar uw vaccinatiebewijs verliest zijn geldigheid op 12 augustus. U vraagt zich af of dit een probleem is. Wat zijn de huidige maatregelen in Jordanië? En wat zijn de regels voor uw kinderen?

Volgens de huidige maatregelen kunt u zonder vaccinatiebewijs op reis. Ook gelden voor uw kinderen geen verdere maatregelen. Dit licht ik in onderstaand antwoord toe.

Coronaregels bij inreizen

Om Jordanië in te reizen, moet iedereen van 5 jaar en ouder zich voor vertrek registreren. Na registratie ontvangt u een QR-code, welke u nodig heeft om het land binnen te komen. Verder is het niet verplicht om gevaccineerd te zijn voor uw reis naar Jordanië. Ook een boostervaccinatie is dus niet verplicht.

Coronaregels binnen Jordanië

Ook binnen Jordanië heeft u geen vaccinatie-, herstel- of testbewijs nodig om publieke gelegenheden te kunnen bezoeken.

Deze gelegenheden, zoals winkelcentra, hotels, winkels et cetera, kunnen u formeel gezien nog om een vaccinatiebewijs vragen wanneer zij dit nodig achten. Echter blijkt uit terugkoppeling van onze lokale agenten en reisleiders dat dit in realiteit niet of nauwelijks gebeurt.

Check voor vertrek

Voor zover ik kan inschatten, kunt u prima vakantie vieren in Jordanië zonder coronabewijs. Maar, ik plaats hier wel een disclaimer bij: wanneer een publieke gelegenheid u vanuit eigen beleid wel om een vaccinatiebewijs vraagt, en u deze niet kunt tonen, kan de toegang tot publieke ruimten u worden geweigerd.

Ik adviseer u om contact op te nemen met het hotel waar u overnacht. Zij kunnen u vertellen of een vaccinatiebewijs nodig is om hier te mogen overnachten. En hoe streng er wordt gecontroleerd op openbare gelegenheden in de buurt.