Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Green Pass in Italië

Vraag gesteld door A. Westerink op 30 november 2021

Ik wil graag binnenkort naar Italië en mijn vraag is of ik de corona check app met de internationale QR code als green pass in Italië kan gebruiken?

Antwoord van Mandy

Antwoord van Mandy

ANWB Expert

Update: Italië heeft de coronamaatregelen op 1 mei 2022 versoepeld. Zo heeft u geen Green Pass meer nodig om faciliteiten te bezoeken, en is het niet langer verplicht om het Passenger Locator Form in te vullen voor vertrek naar Italië. Wel heeft u een geldig coronabewijs nodig om het land in te reizen. Meer informatie vindt u in de ANWB Reiswijzer.

U vraagt zich af of u de internationale QR-code in de CoronaCheck-app kunt gebruiken in Italië. Dit is inderdaad mogelijk. 

EU Digitaal Corona Certificaat

Binnen Europa wordt het EU Digitaal Corona Certificaat (EU DCC) gebruikt als digitaal coronabewijs. Waar Italië de zogenaamde ‘(Super) Green Pass’ gebruikt, gaat het EU DCC in Nederland via CoronaCheck. In de CoronaCheck-app vindt u zowel een Nederlands als internationaal coronabewijs. Met het internationale bewijs is het mogelijk om onder meer:

  • naar Italië te reizen 
  • gebruik te maken van het OV en skiliften
  • restaurants, cafés, musea, et cetera te bezoeken

Het is mogelijk om de QR-code te printen, voor het geval u geen toegang heeft tot uw telefoon.

Geldigheid coronabewijs

Hoewel de CoronaCheck in Italië kan worden gebruikt, hangen hier andere voorwaarden aan het coronabewijs dan in Nederland. Zo is het vaccinatiebewijs sinds 6 december 2021 geldig tot 270 dagen na de laatste prik. Vanaf 1 februari 2022 is dit nog maximaal 180 dagen. Het herstelbewijs is bruikbaar tot 180 dagen na besmetting. Momenteel is bij inreizen een negatieve PCR-test 48 uur geldig; een negatieve antigeentest is 24 uur geldig.

Let op!
Sinds 10 januari 2022 wordt een negatieve test niet meer geaccepteerd voor toegang tot restaurants, accommodaties, het openbaar vervoer, et cetera. Een vaccinatie- of herstelbewijs is verplicht binnen Italië. Houd hier rekening mee. 

Blijf op de hoogte 
De coronamaatregelen veranderen snel. Check voor vertrek daarom altijd de ANWB Reiswijzer en het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken