Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Annuleringsverzekering

Vraag gesteld door op 21 augustus 2021

Reis geboekt is geannuleerd vorig jaar door Corona, vouchers ontvangen opnieuw geboekt waarbij we weer over hele reissom annuleringsverzekering moesten betalen. Reis is in mei weer geannuleerd vanwege Corona. Nu weer opnieuw geboekt voor volgend jaar en moeten weer annuleringsverzekering betalen dit gaat om een reis van totaal 4000 euro mag men dit 3 x doorberekenen aan ons?

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

Vanwege het coronavirus is uw reis al twee keer geannuleerd en nu heeft u opnieuw geboekt voor volgend jaar. Bij iedere reis moet u weer opnieuw een annuleringsverzekering afsluiten en de premie van de vorige, geannuleerde, reis krijgt u niet terug. Is dit terecht?

Het uitgangspunt van een annuleringsverzekering is dat deze verzekering al dekking biedt vanaf het moment van afsluiten tot het moment dat is besloten dat de reis niet gemaakt kan worden. Omdat het risico al is ingegaan, vindt geen terugbetaling plaats van de premie. Het gaat er om dat u al een beroep had kunnen doen op de verzekering als dat nodig was geweest. De verzekering heeft dus al risico gelopen. Anders is het bij de reisverzekering. Deze verzekering gaat pas in vanaf het moment dat de reis begint.

Als u ieder jaar op reis gaat, en meerdere malen, zou u kunnen overwegen om een doorlopende reis-en annuleringsverzekering af te sluiten. Bij de ANWB kunt u deze verzekering afsluiten.

Meer informatie:
Doorlopende Reisverzekering | ANWB Reisverzekering | 1e jaar 15% korting