Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fietsen Gardameer

Vraag gesteld door op 12 april 2021

Ik ben benieuwd of het nieuwe "Zwevende fietspad" langs het Gardameer al helemaal klaar is.
En wil ik ook graag weten of er rond het Gardameer fietspaden (fiets mogeijkheden) zijn voor de gemiddelde recreative E-Biker.

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U wilt weten of het nieuwe “Zwevende fietspad” langs het Gardameer (Italië) al helemaal klaar is. En of er rond het Gardameer fietspaden zijn voor de gemiddelde recreatieve e-biker.

De route zou dit jaar (2021) gereed zijn, maar of dat inderdaad gaat lukken is gezien het coronavirus de vraag. Daarvoor kan een mailtje worden gestuurd naar de contactpagina van Visit Trentino. Riva di garda, het plaatsje aan de noordpunt, ligt namelijk in de provincie Trentino.

Wel zeker is dat het grootste deel klaar is, en dat u altijd met uw fiets op de veerboot een stuk kunt afleggen, indien het verder fietsen niet lukt. En ook zeker is dat er vele andere mooie fietsroutes rond het meer zijn. Zelden echt vlak, maar met een e-bike mag dat geen probleem zijn.

Hier vindt u meer informatie:

Wel vlak is de route langs de Adige-rivier (waarvan een verhaal in de komende E-Bike Kampioen verschijnt), en ook de route van Peschiera (aan de zuidkant van het meer) naar de mooie stad Mantova (en terug), langs de Mincio-rivier. 

Verder biedt Pharos Reizen ook fietsreizen aan.