Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Visum voor Cuba?

Vraag gesteld door J. van Dijk op 7 februari 2020

Op 12 maart 2020 vlieg ik naar Miami. Met een kennis vaar ik vervolgens aan boord van zijn catamaran langs de Florida Keys. Daarna wordt de oversteek gemaakt naar Cuba. Op 31 maart heb ik reeds tickets voor de vlucht van America Airlines naar Miami international, om vervolgens vandaar weer aansluitend terug te vliegen naar Amsterdam.

Voor Amerika heb ik reeds een Esta die geldig is tot maart 2021. Welk visum heb ik nodig voor Cuba?

Antwoord van Chaim

Antwoord van Chaim

ANWB Expert

 

U bent voornemens op vakantie te gaan naar onder andere de VS en Cuba. U wilt graag weten wat voor visum u nodig heeft om naar Cuba af te reizen met de boot vanuit de VS. 

Toeristenvisum

Als houder van het Nederlandse paspoort heeft u als u vanuit Nederland rechtstreeks naar Cuba vertrekt een toeristenvisum nodig. Dit visum kan worden aangevraagd bij het Cubaanse consulaat in Nederland. Omdat de eisen die aan een visum en aan de geldigheid van het paspoort worden gesteld sterk aan veranderingen onderhevig zijn, is het raadzaam informatie in te winnen bij het consulaat. 

Volgens de FAQ van het consulaat van Cuba moet voor de aanvraag van het reguliere toeristenvisum o.a. een vliegticket worden overlegd. Omdat u voornemens bent met de boot naar Cuba te reizen, lijkt het gewone toeristenvisum niet geschikt. 

Omdat u via de VS reist is waarschijnlijk een ander visum nodig dan het normale toeristenvisum.

Bijzondere visa

Voor bijzondere visumaanvragen moet contact worden opgenomen met het consulaat. Ik raad u aan om uw vraag voor te leggen aan het consulaat. De contactgegevens van het consulaat van Cuba in Nederland treft u hieronder aan.

Conradstraat 18E - 7e verd. - kantoor 154
3013 AP  Rotterdam
Telefoon:      010 206 73 34
Website:       misiones.minrex.gob.cu.