Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Milieusticker vervangen?

Vraag gesteld door C. Rijs op 3 november 2020

Door ruitbreuk móest de sticker van de voorruit worden gehaald.Hij is, zoals verwacht, licht beschadigd.  Kan/mag die sticker weer op de ruit worden geplakt? Zoniet moet ik dan de hele procedure opnieuw doen met een nieuwe aanvraag? Maar kunnen ze dan deze aanvraag weigeren omdat hij al eerder is aangevraagd. Of moet ik de beschadigde sticker opsturen met verzoek om deze te vervangen? (Uiteraard tegen betaling)
 

Antwoord van Chaim

Antwoord van Chaim

ANWB Expert

U heeft ruitschade gehad en hierbij is de Franse milieusticker beschadigd. U wilt graag weten of u een nieuwe sticker moet aanvragen of dat u de licht beschadigde milieusticker op de nieuwe voorruit kunt plakken.

Algemene voorwaarden
Uit de algemene voorwaarden van de instantie die de Franse milieustickers uitgeeft volgt dat u een nieuwe sticker moet aanvragen. Er wordt vanuit deze organisatie geen restitutie gegeven voor verlies of beschadiging van de sticker.

Verzekering
U kunt de kosten voor de aanvraag van een nieuwe milieusticker mogelijk verhalen op uw autoverzekeraar. In dat geval is het belangrijk dat u bewijs van de ruitvervanging kunt overleggen, kunt aantonen dat de sticker aanwezig was op de oude ruit en dat u een nieuwe sticker heeft besteld. Ik raad u aan om bij uw verzekeraar na te vragen of u deze kosten kunt verhalen.

Nieuwe sticker
De nieuwe milieusticker kunt u het beste via de officiële Franse website kopen. Andere webshops bieden de sticker vaak tegen hogere kosten of onder zeer nadelige voorwaarden aan.  

Voor meer informatie over de milieuzones in Frankrijk, verwijs ik u graag naar onze website.