Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Dashcam afdekken

Vraag gesteld door T.L.A. Heidema op 7 februari 2020

Ik ga op vakantie naar Oostenrijk en rijd uiteraard via Duitsland. Dat de dashcam in Oostenrijk verboden is is bij mij bekend, maar ik heb een blauwe kap welke over de lens van de camera schuif waardoor de omgeving niet meer opgenomen wordt.

Is het wel toegestaan om de dashcam aan het raam te laten hangen terwijl er een kapje over de lens is geschoven, of moet ik de dashcam verwijderen? De dashcam hangt achter de achteruit kijk spiegel en dus niet in mijn zichtveld.

Antwoord van Chaim

Antwoord van Chaim

ANWB Expert

U heeft een vraag over een dashcam. U wilt graag weten of het is toegestaan om in Oostenrijk te rijden met een ‘onbruikbaar’ gemaakte dashcam.

Wetgeving Oostenrijk

De Oostenrijkse wetgever heeft het zonder toestemming filmen van personen in de openbare ruimte verboden. Het gebruik van een dashcam is ook specifiek verboden in Oostenrijk.

Conclusie

Het bezit en het voorhanden hebben van een dashcam is niet verboden in Oostenrijk. U kunt de dashcam uitgeschakeld en eventueel voorzien van de afdekkap tijdens uw reis in Oostenrijk in uw auto hebben. Als u al het risico wenst uit te sluiten, raad ik u aan de dashcam te verwijderen.

Voor meer informatie over de verkeersregels in Oostenrijk verwijs ik u graag naar onze website.