Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Visum voor Canada verplicht bij reizen per auto?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 23 juni 2019

Voor onze familie-van-4-vakantie gaan we naar Seattle en vanaf daar maken we een rondrit van 2 weken door Canada. Hebben we dan een visum of eTA nodig om Canada in te komen? (Wij zijn Nederlands) Heel veel dank voor uw antwoord

Antwoord van Cathy

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

 

Reist u dan met de auto door naar Canada? Dat is wel belangrijk voor het al dan niet hoeven aanvragen van de ETA.
Alle informatie hierover die bij ons bekend is heb ik hieronder gezet en kunt u ook vinden op deze pagina

Reisdocument:

 • Een geldig paspoort is vereist.
 • Controleer of het document ruim voldoende geldig is, voor het geval dat het verblijf langer mocht duren dan gepland.

Visum:
 Een visum is niet nodig voor een toeristisch verblijf van maximaal 6 maanden.

 • Toeristen die met het vliegtuig naar Canada reizen moeten een eTA (elektronische reisvergunning) aanvragen. Dit geldt tevens voor toeristen op doorreis via Canada. De aanvraag kan eenvoudig via de website van de Canadese overheid: canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/visit-canada. Hier is tevens alle aanvullende informatie te vinden. De eTA kost circa € 5 en is 5 jaar geldig. Voor de inreis via landsgrenzen en zeehavens heb je geen eTA nodig. 
  Let op: Er zijn ook andere websites waar een eTA verkrijgbaar is, maar kijk goed naar de prijs (soms tientallen euro's!). 

Inreis via een ander land

 • Voor een tussenstop (transit) in een ander land op weg naar Canada: informeer van tevoren bij het consulaat van dat land of je een visum of transitvisum (ook wel A-visum of doorreisvisum genoemd) nodig hebt.

Bijzonderheden

 • Op verzoek moet je het volgende kunnen tonen bij de douane in Canada:
  • Een retour- of doorreisticket.
 • Deze informatie geldt voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit.
 • Voor tips en advies over het gebruik van een paspoort of identiteitskaart in het buitenland kijk op anwb.nl/vakantie/reisvoorbereiding.
 • Tekst bijgewerkt: maart 2019. De informatie over verkrijgbaarheid van het visum en de geldigheid van paspoort en visum is sterk aan wijzigingen onderhevig. Raadpleeg voor de meest actuele gegevens de consulaire afdeling van de Canadese ambassade.

Voertuigdocumenten:

 • Voor informatie over het bezoeken van Canada met eigen of andermans voertuig: informeer bij de ambassade, het consulaat en/of het verkeersbureau van dat land. Informeer ook bij de verzekeringsmaatschappij naar de voorwaarden en de dekking.