Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Overnachtingshotel in Duitsland of Frankrijk (richting Zwitserland)

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 19 juni 2019

Wij gaan met ons gezin in augustus naar Toscane. We willen een overnachtingshotel zoeken vlak voor de Zwitserse grens. Route kan volgens de routeplanner via Duitsland of via Belgie/Lux./Frankrijk.
Maakt het nog uit (wat o.a vignetten of tol betreft) of we overnachten in Frankrijk (bv Mulhouse) of in Duitsland (bv Bad Krozingen).

Antwoord van Cathy

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

Voor wat betreft Duitsland kunt u hier nakijken of Bad Krozingen inmiddels is opgenomen in de lijst met steden waar u een milieusticker nodig hebt.

Steden met een milieuzone zijn onder andere Berlijn, Bonn, Bremen, Dortmund, Duisburg, Düsseldorf, Essen, Frankfurt am Main, Gelsenkirchen, Hannover, Heidelberg, Karlsruhe, Keulen, Krefeld, Leipzig, Maagdenburg, Mainz, Mannheim, Mönchengladbach, München, Münster, Neuss, Neu-Ulm, Oberhausen, Osnabrück, Stuttgart, Wiesbaden, Wuppertal.

  • Een actuele en complete lijst met de plaatsen waar een sticker verplicht is en welke kleur, is te vinden bij de Duitse overheid (Umweltbundesamt). Klik daar op de link Karte: Umweltzonen in Deutschland of Liste der Umweltzonen in Deutschland of hier om het kaartje of hier om de lijst te bekijken.

Voor Frankrijk staat de bijgewerkte lijst hier

Voor beide landen geldt dat het aantal steden/gebieden per week verschilt, wij werken de pagina's vrijwel dagelijks bij met de laatste informatie.