Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kan ik de psva electronics vertrouwen voor zware camper tol Zwitserland?

Vraag gesteld door Bennie op 27 mei 2019

Kan ik de psva electronics vertrouwen voor zware camper tol Zwitserland?

Antwoord van Cathy

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

Het begrip PSVA Electronics zegt ons hier niets helaas. U geeft ons erg summiere informatie. Wellicht betreft dit een apparaat voor zakelijk vervoer? Daarover verzamelen wij helaas geen informatie.

Deze informatie hebben wij voor u over tol zware campers, Zwitserland:

Tolvignet

  • De vignetplicht geldt voor auto's en motoren met een toegestane maximummassa (te vinden op het kentekenbewijs) tot en met 3500 kg.
  • Voor een aanhanger (toegestane maximummassa tot en met 3500 kg) moet een apart vignet worden aangeschaft. Voor een combinatie van auto én caravan zijn dus 2 vignetten nodig. Een aanhanger achter een motor is vrijgesteld.
  • Het vignet is een kalenderjaar geldig, met inbegrip van december eraan voorafgaand en januari erna. Vignetten met opdruk 2019 zijn dus geldig van 1 december 2018 t/m 31 januari 2020.
  • Voor voertuigen boven 3500 kg, waaronder ook zware campers, moet de zogenoemde Schwerverkehrsabgabe betaald worden. Bestuurders moeten zich hiervoor melden bij de douanekantoren aan de grensovergangen. Bij niet bemande overgangen staan borden met een telefoonnummer waar het voertuig na aanmelding geregistreerd wordt. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de verblijfsduur.

Op deze pagina vindt u alle informatie.