Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Cuba Amerika

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 29 april 2019

Deze zomer zouden wij graag van Cuba naar Amerika willen vliegen. Deze vlucht is op 12 augustus en op 17 augustus verlaten wij Amerika weer.

Mijn vraag is: levert dit nog problemen op of moeten we daar nog iets extras voor regelen? Op internet lees ik namelijk op sommige sites dat het voor toerisme doeleinden niet mogelijk is die reis te maken (vanuit Cuba naar Amerika en andersom). Echter andere bronnen laten weten dat het geen probleem is. Daarom mijn vraag even voor de zekerheid aan jullie.

Een Esta-formulier en Cuba Visa hebben we al geregeld.

Antwoord van Cathy

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

Ik heb voor u geprobeerd de informatie te achterhalen en contact opgenomen met de Cubaanse ambassade in Rotterdam. Helaas gaven ze mij geen duidelijk antwoord op de vraag.

Ik zie inderdaad ook op verschillende forums verschillende reacties... Het lijkt me het beste als u dit navraagt bij de Amerikaanse ambassade, omdat u van plan bent vanuit Cuba naar USA te reizen. Wat ik wel las is dat er dan voorwaarden worden gesteld aan de aard van uw verblijf in Cuba. Ook las ik dat veel mensen reizen via een derde land naar de USA.

Kortom, ik denk dat de Amerikaanse ambassade u hierin het beste kan adviseren.