Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Injectiereiniger klassieke Volvo

Vraag gesteld door A. Keus op 28 september 2022

In mijn (moderne) auto) is een injectie reiniger gedaan door de garage , Mijn vraag is: Zou u dit ook aanbevelen in mijn oude Amazon uit 1967 ?

 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

 

Uw garage voegt bij onderhoud een injectiereiniger toe aan uw moderne auto. U vraagt of dat ook zinvol is bij uw klassieke Volvo uit 1967.

Uw klassieker is voorzien van een carburateur dus is een injectiereiniger niet logisch. Maar er zijn ook z.g. carburateur reinigers die best van nut kunnen zijn om dit klassieke brandstofsysteem fris en schoon te houden.

Wellicht staat de auto ook regelmatig lang stil en is verontreiniging van brandstof en de inwendige gevolgen daarvan niet uitgesloten. Ik denk echter dat wanneer u de duurdere premium E5 benzine tankt een additief niet nodig is. BP Ultimate, Shell V Power en Esso Synergy Supreme+ zijn als premium E5 benzine op dit moment bio-ethanol vrij en zou ik per definitie bij een klassieker willen aanbevelen. Gezien de ook aanwezige reinigend dopes zie ik geen reden om nog andere toevoegingen te gebruiken. De duurdere premium benzine kent immers ook een langere houdbaarheid.

Er is natuurlijk niks op tegen wel een additief te gebruiken maar dan wel specifiek voor een klassieker met carburateur. Maar met een tankje van één van de genoemde benzineproducten verwacht ik dat dit niet per se nodig is.