Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Milieusticker Duitsland trike

Vraag gesteld door op 12 juni 2022

Moet ik voor mijn Rewaco trike een Duitsland vignet hebben? Volgens de richtlijnen moet de sticker rechts onder op de ruit geplakt worden. Uiteraard zit op mijn trike geen ruit.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert


U vraagt of u voor de genoemde trike een Duitse milieusticker moet hebben en waar te plakken. Een voorruit ontbreekt immers.

Ik heb geen kenteken van de betreffende trike maar wanneer ik op zoek ga naar een soortgelijk exemplaar mét kentekennummer, dan meldt de RDW als voertuigsoort;

  • Categorie L5e

Categorie L5e omvat elk voertuig met drie symmetrische wielen en met een massa in rijklare toestand van niet meer dan 1000 kg en uitgerust met een motor met een cilinderinhoud van meer dan 50 cm3; indien het een motor met inwendige verbranding betreft en/of waarvan de door de constructie bepaalde maximumsnelheid hoger is dan 45 km/uur.

Duitse milieusticker

Wanneer ik vervolgens kijk naar de Duitse milieusticker en welk voertuigen worden uitgezonderd, dan gaat dat om o.a. de volgende voertuigen;
Snorfietsen, bromfietsen, motoren, scooters en driewielige voertuigen.
De betreffende trike is dus gevrijwaard van een Duitse milieusticker en is het probleem waar te plakken daarmee óók opgelost.