Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hybride accu Mercedes 350e

Vraag gesteld door S.K. van Empel-van der Heide op 20 mei 2020

Ik ben van plan om een gebruikte 350e te kopen. Ik heb een aankoopkeuring gedaan. Daar werd aangegeven dat de accu capaciteit nog "maar" 79% is. De auto is van november 2015 en heeft 190000 km op de teller. Is de capaciteit te weinig om de auto te kopen of is dit normale slijtage? Graag hoor ik van u of ik hier verstandig aan doe. De auto kost incl. BTW 18500 euro kenteken is **-***-*.

Antwoord van Harm

Antwoord van Harm

ANWB Expert

Er is meestal wel wat capaciteitsverlies bij een kilometerstand over de 100.000 of in dit geval bijna 200.000 km. Die standen moet deze auto overigens makkelijk halen, er kan nog veel meer bij.

79% accucapaciteit is nog net acceptabel maar er is inderdaad vrij fors ingeleverd. Dat horen we helaas vaker bij plug-in hybrides. Het is jammer, want daarmee neemt de actieradius waar u elektrisch mee kunt rijden wel wat af en dus het voordeel van een plug-in hybride auto. De voordelen van een gewone hybride auto behoudt de auto gelukkig wel en als u vaak kunt opladen, valt er toch nog aardig wat elektrisch te rijden.

Ik maak me verder weinig zorgen over de levensduur van de batterij of verdere techniek, hoewel dat van een afstand natuurlijk niet echt te beoordelen is. De garantie is volgens mijn gegevens verlopen, maar als uw Mercedesdealer verder geen bijzonderheden constateert, dan kunt u vermoedelijk nog jaren plezier van deze auto hebben.

U kunt op de ANWB koerslijst zien wat voor waarde wij aan deze auto hangen. Met deze kilometerstand en de optie metallic lak ligt de verkoopprijs van € 18.500 dan tussen de verkoopprijs met BOVAG garantie (€ 20.000) en die van de verkoop tussen particulieren (€ 17.500) in.

Aan de catalogusprijs te zien, zitten er nog meer opties op, het is overigens de vraag of die gebruikt nog iets waard zijn. BOVAG garantie is hier zeker te prefereren.