Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Motorfiets start niet als deze warm is

Vraag gesteld door Rob Huibers op 23 september 2017

Hallo, mijn motor honda cb seven fifty start niet als hij warm is. Na een half uurtje start hij wel en bij koude motor start hij ook makkelijk . Waar kan dit aan liggen.?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt naar de mogelijk oorzaak van een niets startende Honda bij een warme motor.

Ik heb de indruk dat de motor wel start maar niet aanslaat. Dat is inmers een wezelijke nuance om tot een diagnose te komen. Het niet willen aanslaan bij een warme motor en vervolgens na wat afkoelen wél, lijkt op een verzopen motor. De bougies slaan dan nat en kunnen vervolgens niet meer de gewenste vonk leveren. De oorzaak zou u dan in de carburateurs moeten zoeken. Een te hoog vlotterniveau kan dan daarvan de oorzaak.

Nieuwe vlotters en vlotternaalden is dan de oplossing en vervolgens de carburateurs goed afstellen. Dat is in de regel wel een klusje voor de werkplaats of tenminste een ervaren hobbyist.***

Reactie van Gonzales:

Zoals hierboven al genoemd is 'niet starten' of 'niet aanslaan' een wezenlijk verschil en noodzakelijk om op afstand een diagnose (proberen) te stellen. Daarom zou het fijn zijn wanneer u op de vorige reactie had gereageerd. Overigens zou ik het in het geval van 'niet aanslaan' eerder zoeken in de ontsteking die er bij warme motor de brui aan geeft. Het is vrij eenvoudig om te controleren of er tijdens de storing bij een warme motor nog wel een vonk aanwezig is.