Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wij willen een camper met lage bedden aanschaffen. Een Challenger 377 mageo of een Adria coral plus, 670 slt. Welke is de beste?

Vraag gesteld door Trix57 op 10 mei 2016

De Challenger kan met de Ford- (155 pk) of de Fiatmotor (150 pk)geleverd worden. De Ford is aanzienlijk goedkoper, heeft onlangs zijn aandrijflijn vernieuwd en heeft een luxere cabine. Welke is beter en aan te raden?
Er zijn geen recente testen van de Challenger (lengte 7.50 m.) te vinden.
De Adria (Fiatmotor, lengte 7,50 m) is in dezelfde luxe uitrusting, duizenden euro's duurder.
Verschillen in de opbouw van polyester zijn m.i. in het voordeel van de Challenger m.n. de isolatie. Beiden bieden 7 jaar waterdichtheidsgarantie.
De prijzen zullen voor de productielijn 2017 stijgen voor zowel de Challenger als de Adria. (Overigens is Chausson in dezelfde uitvoeringverkrijgbaar, als de Challenger).
De kwaliteit van Adria is goed. Geldt dat evenzo voor de Challenger met de vernieuwde Fordmotor? Of zijn er dan problemen te verwachten?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U kunt bij de aanschaf van een kampeerauto kiezen uit een Fiat of een Ford en vraagt zich af of de Ford kwalitatief goed is.

Zoals u zelf al aangeeft zijn er geen recente tests van deze kampeerauto's. Voor wat betreft de keuze voor de Ford begrijp ik uw vraag. Ford heeft met de 2.2 TDCi motoren in kampeerauto's problemen gehad in de bouwjaren 2006 tot 2011. Bij de latere modellen zijn geen problemen met de motoren te verwachten en deze zijn ook kwalitatief goed.

Op dit moment zie ik geen enkele belemmering om een nieuwe kampeerauto op basis van een Ford aan te schaffen.