Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat zijn normale koel en diepvries graden van Dometic caravan koelkast

Vraag gesteld door Arend Schoppert op 30 oktober 2017

Wat zijn normale koel en diepvries waarden van een Dometic caravan koelkast. Wij hebben een nieuwe Knaus 500FU in 2017 aangeschaft doch lijkt het erop dat de koeling en diepvries niet goed werkt. De thermostaat is reeds door de dealer vervangen en het lijkt erop dat e.e.a. nog steeds niet goed werkt. Is er een grafiek die aangeeft de normale koel en diepvries temperaturen in relatie met de buitentemperatuur? Wie weet wat normaal haalbaar zou moeten zijn?

Antwoord van Frank

Antwoord van Frank

ANWB Expert

Een koelkast in een caravan is in de meeste gevallen een exemplaar van het absorptietype. Van dit soort koelkasten kan een stuk minder verwacht worden dan van de koelkasten die we thuis hebben.

Hoe omzichtig met, onder andere, de Dometic koelkast moet worden omgegaan is in de handleiding terug te lezen. Met de draaiknop kan dan de temperatuur geregeld worden, maar geeft geen absolute temperatuurwaarde.

De capaciteit van het koelvermogen is sterk afhankelijk van allerlei invloeden van buitenaf. Er zijn dan ook geen vaste temperatuurwaarden bekend waaraan de koelkast moet voldoen.