Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Stacaravan/chalet verkopen

Vraag gesteld door rm77 op 13 maart 2020

Wij willen onze stacaravan verkopen die niet verplaatsbaar is. De camping is overgenomen door een andere eigenaar en is aangesloten bij de Recron. Verder hebben we geen aanvullend huurcontract met de camping (Wij hebben deze caravan 4 jaar geleden gekocht, toen nog bij de oude eigenaar en dat kon zo worden overgezet. We hebben geen contract getekend toen. Ook wanneer ik vroeg naar de voorwaarden van de camping, konden ze me niets overhandigen. 4 jaar geleden waren er nog geen Recronvoorwaarden. Die zijn er pas sinds vorig jaar).

Nu zijn ze de camping aan het herstructureren en nu mogen we onze stacaravan verkopen maar moet vervolgens de plek leeg opgeleverd worden. Deze twee korte zinnen stonden in de mail. Geen reden en geen oplossing. Dus: zoek het maar uit! Het is een stacaravan die ook nog een behoorlijk bedrag zou moeten opleveren. Dus ook dat zou je zo door de neus geboord worden?

Dit even in het kort hoe de situatie is. Mijn vraag is dus of dit zomaar kan. Wat zijn mijn rechten? En wat zijn hun plichten?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een stacaravan die u wilt verkopen. Uw stacaravan staat op een Recron camping. De Recron voorwaarden zijn van toepassing.

Het uitgangspunt is dat u de caravan alleen mag doorverkopen met de plaats als de camingeigenaar daar toestemming voor geeft. Is dat niet het geval, dan mag u uiteraard uw stacaravan verkopen, maar niet met behoud van de plaats. Dat houdt in dat u de stacaravan van de grond moet verwijderen. U geeft aan dat dit echter niet mogelijk is. De stacaravan is niet verplaatsbaar.

U geeft aan dat er sprake is van herstructurering van de camping. In dat geval gelden bij een Recron camping bijzondere regels. Voor meer informatie verwijs ik u graag naar de informatie over herstructurering op onze website.