Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Herstructurering camping Recron

Vraag gesteld door Rnooijer op 13 juni 2018

Wij hebben een jaarplaats op een camping. Nu zal de huurovereenkomst vanwege herstructurering opgezegd gaan worden door de eigenaar. Wij zijn verzocht om binnen een jaar de stacaravan te verwijderen (nog niet officieel)
De huurovereenkomst is aangegaan onder Recron voorwaarden.
- Wat zijn nu onze rechten?
- hebben we recht op een vergoeding voor verplaatsingskosten als we de caravan kunnen verkopen en verplaatsen op korte termijn?
- Hebben we recht op een restitutie van de jaarhuur als we de stacaravan op korte termijn van de camping af halen?
- Komen de verplaatsingskosten op de camping zelf voor rekening van de eigenaar? Ook als we de caravan eerder verplaatsen dan moment van herstructurering?

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt een jaarplaats op een RECRON aangesloten camping. De overeenkomst zal vanwege herstructurering opgezegd worden door de campingeigenaar. U moet dan ook binnen een jaar de stacaravan verwijderen. U hebt daaromtrent enkele vragen die hieronder afzonderlijk beantwoord zullen worden:

Indien het hier gaat om een RECRON aangesloten camping dan hebt u op grond van artikel 12 van de RECRONvoorwaarden voor vaste plaatsen recht op een tegemoetkoming in de kosten die verband houden met de verplaatsing of verwijdering van uw kampeermiddel indien er geen vervangende plaats wordt aangeboden of indien u gedurende de opzegtermijn de plaats leeg en volledig opgeruimd moet opleveren.

In uw geval moet u alles leeg opleveren gedurende de opzegtermijn. Als u een verplaatsbaar kampeermiddel hebt dan zou uw vergoeding €1.498 moeten zijn. Indien u een verplaatsbaar en niet meer verplaatsbaar geschakeld/dubbel kampeermiddel hebt dan is de vergoeding €2.247.

Let wel op dat in uw geval nog niets officieel is (de huurovereenkomst moet nog opgezegd worden). Pas dan kunt u op het een en ander aanspraak maken. Mocht u alvast de caravan willen verkopen dan moet u in overleg met de campingeigenaar afspraken maken betreft een eventuele vergoeding/tegemoetkoming.

Meer informatie over herstructurering vindt u op onze website.