Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke fietsendrager past op mijn dissel?

Vraag gesteld door op 30 juni 2022

1. Welke goedkope disseldragers (max. € 130,-) zijn geschikt voor erg korte caravandissels (ca. 30 cm. ruimte) en elektrische fietsen?
2. Hoeveel ruimte moet er zitten tussen de drager cq. buitenste fiets en de auto om te voorkomen dat de auto in bochten geraakt wordt?
3. Als een drager voor 2 fietsen niet lukt, welke dragers zijn er beschikbaar voor 1 fiets?

Jammer dat de ANWB hier nog niet standaard over adviseert. Overige adviezen over bv. beladen, kogeldruk en stabiele wegligging erg zinvol.

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert


U bent op zoek naar een Fietsendrager voor een caravan met een heel korte dissel. U zou graag weten welke dragers geschikt zijn. Het is u opgevallen dat de ANWB daar niet standaard over adviseert.

Verschil

De reden dat hier geen standaard advies over gegeven wordt, is dat dit eigenlijk ook niet mogelijk is. Er zit simpelweg teveel verschil in de diverse dissels, de maten en de opbouw van de caravan. Maar ook in fietsen en in fietsendragers zit heel veel verschil. Hierdoor is er geen standaard advies te geven.

Specialist

In uw geval is er slechts 30 cm ruimte . De kans dat 2 e-bikes gaan passen is dan ook niet zo heel groot. U vraagt niet voor niets hoeveel ruimte er moet zitten tussen de buitenste fiets en de auto zodat er in bochten niets geraakt wordt. Ook hier kan gewoon geen sluitend antwoord op gegeven worden. Normale bochten zijn meestal niet het probleem, maar tijdens het manoeuvreren kan de fiets klem komen te zitten. Het beste kunt u met de caravan naar een specialist op dit gebied en ter plaatse meten en passen wat er mogelijk is en met welke drager. Hetzelfde geldt voor het maken van bochten. Veel zal hierbij ook afhankelijk zijn van de grootte van uw fietsen.

Meer informatie over het meenemen van (Elektrische) fietsen mee met de caravan vindt u hier