Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Koop stacaravan

Vraag gesteld door Tim Eefting op 31 juli 2018

Ik wil een stacaravan kopen op de camping waar ik nu verblijf. Ik heb de verkoper benaderd en zijn tot een prijsovereenkost gekomen. Nu zegt de camping eigenaar dat dat niet de bedoeling is en er nog 3 bezichters voor mij zijn. Is dit correct zoals dit gaat, en houd dit dan in dat je je stacaravan nooit kan verkopen aan wie jij wil.

Antwoord van Yda

Antwoord van Yda

ANWB Expert
Vraag Koop stacaravan

U wilt een stacaravan kopen en bent het al over de prijs eens met de verkoper, maar nu werkt de campingeigenaar niet mee. U vraagt of dit correct is.

Bij de koop/verkoop van een stacaravan heb je te maken met meerdere partijen. Er is een verkoper die een stacaravan op gehuurde grond heeft staan. Dat betekent dat u met zowel de verkoper als met de eigenaar van de grond overeenstemming moet hebben om de stacaravan met behoud van standplaats te verkopen. Campingeigenaren mogen regels stellen ten aanzien van verkoop met behoud van de standplaats. Ik adviseer u met de verkoper van de stacaravan deze regels te bekijken. Indien de camping is aangesloten bij de Recron dan kunt u ook regels omtrent verkoop vinden in artikel 9 van de Recron-voorwaarden.

Meer informatie over dit onderwerp vindt u hier: koop/verkoop stacaravan***

Reactie van Tim Eefting:

Bedankt voor het antwoord.