Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Dagwaarde

Vraag gesteld door op 18 februari 2021

Ik sta op punt een VW bus met kenteken ***
te kopen, welke tot camper omgebouwd is.
Kunt u mij een indicatie geven van de dagwaarde c.q. aankoopwaarde particulier?

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U vraagt naar de dagwaarde van een VW bus met kenteken ***. Volgens de RDW zou dat gaan om een Renault Mégane, dus ik vermoed dat u een foutje in het kenteken gemaakt heeft.

Wij hebben overigens geen koerslijst van kampeerauto's, dus op basis daarvan kan ik u geen dagwaarde of aankoopwaarde geven.

Sowieso is het heel lastig om bij dit soort bussen een waarde te noemen. Normaal gesproken mag u er vanuit gaan dat een fabriekskampeerauto een hogere waarde heeft dan bijvoorbeeld een zelfbouw exemplaar. Zaken als kilometerstand, uiterlijk, kwaliteit van de inbouw en het soort basisvoertuig spelen allemaal mee.

Ik denk dat het heel verstandig is om goed de prijzen via internet met elkaar te vergelijken, de kwaliteit van de inbouw goed te beoordelen en dan te kijken of de waarde overeen stemt met andere vergelijkbare exemplaren. Daarnaast zijn zaken als een sluitende kilometerstand en onderhoudshistorie ook belangrijk voor de waarde.

Mocht het lastig zijn om een en ander te beoordelen, dan zou u bijvoorbeeld nog een keuring via de DEKRA kunnen overwegen.

Hier leest u meer over de occasionkeuring voor kampeerauto's.