Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke trekauto?

Vraag gesteld door op 27 december 2020

Welke trekauto's zijn geschikt om met een caravan van 1800 kg. te rijden?

Antwoord van Harm

Antwoord van Harm

ANWB Expert

U zoekt een auto die geschikt is om een caravan van 1800 kg te trekken.

Op zich zijn er aardig wat voertuigen, in een brede variatie van gewone personenauto of voertuigen die naar een terreinwagen of bus toegaan, die 1800 kg mogen trekken. Als u een nieuwe auto zoekt, beginnen de prijzen bij € 50.000.

De brandstofsoort maakt ook nog veel uit, benzine of diesel, maar ook al volledig of deels elektrische auto's waarbij de (plug-in) hybride auto's best interessant zijn, mede door hun relatief lage prijs. Die voertuigen hebben namelijk een relatief hoog koppel door de extra elektromotor én een vrij hoog eigengewicht door het accupakket. Koppel heeft u nodig om makkelijk weg te kunnen rijden en om een caravan die beladen 1800 kg weegt te kunnen bedwingen is een trekauto nodig die beladen zo'n 2400 kg weegt. Dat betekent dat er een leeggewicht van 1800-2000 kg nodig is voor een veilige combinatie. 

In onze Kieshulp, te vinden bij kunt u filteren op nieuwe of gebruikte auto's, brandstof en aanhangwagengewicht. Daarna kunt u in ons programma Caravantrekker controleren of het ook een veilige combinatie is. Om toch een paar auto's te noemen: Landrover Discovery Sport, Volvo S/V/XC 60 en binnenkort de Toyota Highlander.