Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Verlichting caravan

Vraag gesteld door J. Spijksma op 30 augustus 2020

Ik heb een andere auto gekocht met ledverlichting. Nu heb ik een probleem met de verlichting van de caravan. Alles werkt behalve het linker achterlicht nummerplaat en linker voorlichtje deze werken op stroom pin 7. Test bij caravanboer werkt alles en bij de auto doet ook alles het. Maar als ik de stekker van de caravan in de auto steek, werken de genoemde lichten niet. Waar kan dit aan liggen en kan het verholpen worden.

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U heeft een andere auto gekocht en nu werkt een gedeelte van de verlichting niet. U geeft aan dat bij de caravanboer alles werkt. Ik kan uit uw vraag niet opmaken of u toen ook een andere caravan heeft geprobeerd bij uw auto.

Als de verlichting van uw caravan bij een andere auto wel goed werkt, dan zou ik het probleem in eerste instantie bij uw auto zoeken.

In sommige gevallen moet de trekhaakmodule in de computer ingeleerd worden voordat deze goed functioneert. Het kan ook zijn dat er in de stekkerdoos van uw auto, iets niet goed aangesloten is. Dat uw auto ledverlichting heeft, zou niet uit moeten maken.