Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Trekauto

Vraag gesteld door op 14 januari 2021

Gezien volkswagen tiguan 1.5tsi/150pk act comfortline bouwjaar 2019. Vraag is kan deze auto onze fendt caravan beladen tot 1500 kg trekken en wat doet het act met de caravan erachter.

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U vraagt zich af of een VW Tiguan 1.5TSI 150PK een goede trekauto is voor uw Fendt caravan van 1500Kg.

Deze auto is zowel qua gewichtsverhouding als qua prestaties een geschikte auto voor uw caravan. Wij adviseren altijd dat het beladen gewicht van de caravan, maximaal 75% is van het beladen gewicht van de auto. Dat moet met deze Tiguan haalbaar zijn. Uiteraard is het aan te raden de nodige bagage in de auto te leggen.

Ook qua prestaties zal de genoemde motor voldoende zijn.
Op onze rekenmodule caravantrekker kunt u zelf een berekening maken en zien wat de prestaties van deze of een andere combinatie zijn.

ACT is een systeem waarbij onder bepaalde omstandigheden 2 cilinders uitgeschakeld worden. Afhankelijk van het vermogen dat gevraagd wordt. Dit heeft een gunstige invloed op het het verbruik en de uitstoot. Met een caravan erachter zal dat uitschakelen niet vaak gebeuren, er is juist meer vermogen nodig. Misschien dat bij een beetje bergafwaarts, de auto in deze cyclus zal gaan draaien, maar alleen wanneer dit dus kan. In principe heeft dat verder geen enkele invloed en zal het motormanagement alles zelf regelen.