Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke hulpspiegels voor een Suzuki Vitara 2017?

Vraag gesteld door I. de Bekker op 21 mei 2020

Heb al heel veel tijd besteed naar het zoeken op internet naar opzetspiegels voor de Suzuki Vitara. De buitenspiegels daarvan lopen wat af. Dacht er goed aan te doen om de prijzige Repusel hulpspiegels aan te schaffen.

Een kennis heeft mij geholpen om deze op de auto te zetten. Na 40 km gereden te hebben, begonnen ze beiden erg te trillen en vlogen ze van de auto af op de A27. Heel gevaarlijk. Heb wel nieuwe exemplaren gekocht, maar ik zal toch aanvullende maatregelen moeten nemen, omdat ze er anders weer af vliegen. Vind het bovendien dure spiegels: € 110,= per paar.

Heeft u een suggestie, hoe ik de ongemakken kan voorkomen?

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U heeft problemen ondervonden met hulpspiegels van Repusel. Wij kennen deze spiegels over het algemeen als goede stabiele spiegels omdat ze vaak de pasvorm van de auto spiegel hebben.

Wellicht is er toch iets mis gegaan met de montage? Wij hebben de Suzuki Vitara overigens zelf gereden, met standaard Milenco spiegels, en ook daar tijdens uitgebreide testritten geen problemen ondervonden.

Mocht u dus wederom  uw Repusel spiegels gaan gebruiken, zou ik eerst even goed naar de juiste manier van monteren kijken.