Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

schema om koelkast van caravan onder het rijden op auto accu te laten werken

Vraag gesteld door op 18 november 2019

Ik heb in de caravan een compressie koelkast (60W) die op de camping werkt op de 12V= die via een omvormer uit het net komt. Ik zoek nu een schema, zodat de koelkast tijdens het rijden automatisch werk op op de autoaccu (via de geschakelde 12V draad).

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U wilt uw compressorkoelkast automatisch laten werken op het moment dat uw caravan aangekoppeld is en stroom krijgt via de geschakelde plus.

Het is helaas niet mogelijk om u daar een willekeurig schema van te geven. Hoe dit gerealiseerd moet worden is afhankelijk van de aansluiting nu, welke voorzieningen nu in de caravan zitten en welk electroblock er gemonteerd is. Tevens kan er in het stroomplan een huishoud accu opgenomen zijn. Daarnaast is ook stekker aansluiting voor op de auto van belang.

Het beste kunt u dus via uw caravandealer of specialist de aansluitmogelijkheden laten onderzoeken en hier uw wens kenbaar maken. Die zal dan afhankelijk van de installatie nu samen met u kijken of dit gerealiseerd kan worden en wat daar voor nodig is.