Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Afloop Bovag garantie

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 20 oktober 2019

Ik heb een camper gekocht met 6 maanden bovag garantie. Is het nuttig om 5 maanden voor afloop garantie de camper technisch te laten keuren?.Om eventuele defecten te claimen? Waar kan de kontrole gebeuren?

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U heeft een camper gekocht met garantie en u vraagt of het zinvol is om die ter keuring aan te bieden om er eventuele defecten uit te halen. U denkt aan een termijn van 5 maanden voor afloop van de garantie.

Mocht u de camper technisch laten keuren dan zou het advies zijn, om dit ongeveer 1 maand voordat de garantie afloopt, te laten doen. U kunt dit bijvoorbeedl door de DEKRA laten doen.

Wel moet u er rekeing mee houden dat een complete keuring ruim EUR 500,- aan kosten met zich mee zal brengen. U zult dus moeten overwegen of u deze investering zinvol acht. Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat er ook daadwerklijk van alles mis is met de camper. Misschien heeft u na 5 maanden gebruik zelf wel een redelijke indruk of alles in de camper goed functioneert of niet.

Een andere insteek kan zijn om uw eigen garage eens naar de camper te laten kijken of er nog gebreken zijn. Vaak volstaat een minder grondige inspectie om de ergste gebreken boven water te krijgen. Zeker wanneer de camper nog niet zou oud is en wanneer bij normaal gebruikt alles naar behoren werkt zal dit in veel gevallen voldoende zijn.

Het voordeel van een keuring is wel dat gevonden gebreken zwart op wit op papier komen te staan. Bij een garantieclaim zal dit minder aanleiding kunnen geven tot discussie.